Магазин

ФОТО: Топ 15 најдобри нови градби во 2013-та

ФОТО: Топ 15 најдобри нови градби во 2013-та

Секоја година над 2.000 архитекти од 60 земји ширум светот учествуваат на Светскиот форум на архитектурата на кој се доделуваат најпрестижните награди од оваа професија.

3XN, Данска

Погледнете ги 15-те најдобри архитектонски градби што ја одбележаа годината што полека изминува.

AGI Architects, Кувајт

Baar-Baarenfels Architekten, Австрија

Concrete, Велика Британија

Cox Rayner Architects, Австралија

EAA–Emre Arolat Architects, Турција

Frances-Jones Morehen Thorp and Archimedia, Нов Зеланд

Johnson Pilton Walker Architects, Австралија

Koning Eizenberg Architecture, САД

Mecanoo International, Холандија

MZ Architects, Лисабон

Perkins+Will, САД

Wilkinson Eyre Architects, Велика Британија

Wingardh Arkitektkontor, Шведска