Македонија

ФОТО: Туристка уби лебед во Охрид – сакала да се слика селфи

ФОТО: Туристка уби лебед во Охрид – сакала да се слика селфи

Бугарска туристка убила лебед во Охридското езеро, додека се обидувала да се фотографира селфи со него.

Фотографиите осамнаа на повеќе светски веб портали. Жената била заедно со поголема група туристи од Бугарија. Луѓето останале во шок кога жената влегла во водата го фатила и почнала да го влече лебедот на суво.

bugarka-selfi-2

Според очевидците, лебедот не реагирал затоа што птиците во Охрид веќе се навикнати на туристите и не се плашат од нив.

bugarka-selfi-3

Тие тврдат дека по инцидентот, лебедот останал неподвижен.