Магазин

ФОТО: Убавина каква што не сте виделе

ФОТО: Убавина каква што не сте виделе

Тројниот водопат Батара Горџ е убавина каква што ретко се гледа.

Водата го пронашла својот пат, полека поминувајќи низ слоевите варовник, па сега овој предел зрачи со неверојатна убавина.

2

Млазот вода што паѓа од 100 метри височина, поминува низ три одделни дупки и исчезнува во мрачната бездна.

Водопадот во 1952-та година го открил францускиот спелеолог Анри Куафе.