Балкан

ФОТО: Уловена триметарска ајкула во Грција

ФОТО: Уловена триметарска  ајкула  во Грција

На грчкиот полуостров Халкидики на плажата Касандра е уловена огромна ајкула.

Ајкулата е уловена на само 26 метри од плажата, од страна на еден риболовец, кој  поради големината не можел самиот да ја извади од водата.

ajkula500

Во вадењето на ајкулата долга три метри му помогнале неговите пријатели.

2ajkula500