Магазин

ФОТО: Уметничка прави чуда со помош на шминка

ФОТО: Уметничка прави чуда со помош на шминка

Уметничката Сарасвати од Малезија, која е позната како „Кралица на Месечината“ го воодушеви светот со својата трансформација во ликови од славни цртани филмови.

Малезијка 2

Имено, само со помош на шминка Сарасвати, успешно се трансформира во славните измислени убавици како Ариел, Мулан, Покахонтас, Јасмин, Алиса, па дури и во Ѕвончица од приказната за Петар Пан.

Малезијка 3

Всушност, изгледа дека не постои лик во кој таа не може да се „претвори“, вклучувајќи ги и машките измислени ликови и познатите негативци, а она што е навистина запрепастувачки е фактот што тоа секогаш го прави сето тоа без да го симне хаџабот од главата.

Малезијка 4

Сарасвати е позната шминкерка, но токму фасцинантните трансформации и донесоа светска слава.

aladin