Македонија

ФОТО: УМС на ВМРО-ДПМНЕ го посети споменикот на Гоце Делчев

ФОТО: УМС на ВМРО-ДПМНЕ го посети споменикот на Гоце Делчев

Унијата на млади сили на ВМРО-ДПМНЕ се вклучи во одбележувањето на 112 години од смртта на револуционерот Гоце Делчев.

Делчев е еден од основоположниците на Македонската револуционерна организација и народен водач кој беше препознатлив од името на организацијата.

uuummmssssss

Членови на УМС на ВМРО-ДПМНЕ пред започнувањето на настанот за одбележувањето на 112 години од смртта на големиот револуционер го исчистија и уредија спомен обележјето во градскиот парк, посветено токму на идеологот, организаторот и водачот на македонското револуционерно националноослободително движење.

По тој повод претседателот на Унијата на млади сили на ВМРО-ДПМНЕ, Владимир Нелоски заедно со потпретседателите  на УМС на ВМРО-ДПМНЕ, Димче Арсовски и Камелија Спасова положи цвеќе на спомен одбележјето на Гоце Делчев во Градскиот парк.

Членови на УМС на ВМРО-ДПМНЕ беа дел од делегациите на свеченоста на вечното почивалиште на Македонскиот револуционер во црквата „Свети Спас“.