Македонија

ФОТО: Унијата на жени на ВМРО-ДПМНЕ со хуманитарни акции низ цела Македонија

ФОТО: Унијата на жени на ВМРО-ДПМНЕ со хуманитарни акции низ цела Македонија

Унијата на жени на ВМРО-ДПМНЕ преку сите свои 70 општински комитети организира хуманитарни акции за помош на настраданите во поплавите во скопскиот регион.

Дел од собраните средства се однесени во погодените подрачја а дел ќе бидат однесени во текот на утрешниот ден.

zeni

Во поплавените подрачја најпотребни храна, пелени, вода и средства за хигиена и дезинфекција.

zeni.jpg7

zeni.jpg6

 

zeni.jpg2