Свет

ФОТО: Вака би изгледал светот ако Путин ги крои границите

ФОТО: Вака би изгледал светот ако Путин ги крои границите

Доколку се водиме според Путиновите правила на лингвистички империјализам, светот би бил поделен во само неколку регии.

Откако Владимир Путин го оправда анексот за Крим со зборовите дека е должен да ги заштити руските говорници, весникот „The Economist“ ја објави илустрацијата на светот според критериумите на рускиот претседател.

Според ова, може да се заклучи дека светот би бил поделен на неколку регии.