Магазин

ФОТО: Вака изгледал првиот Дизниленд

ФОТО: Вака изгледал првиот Дизниленд

На овие фотографии може да се види како изгледал првиот Дизниленд.

Имено, првиот забавен парк Дизниленд ги отворил портите за своите посетители пред речиси 60 години – летото 1955 година, кога илјадници луѓе пошле да го видат најзабавното место на светот.

На отварањето биле пуштени во продажба 11 илјади влезници, а дошле повеќе од 28 илјади луѓе.

d1

d2

d3

d4