Македонија

ФОТО: Вака изгледаше небото над Македонија

ФОТО: Вака изгледаше небото над Македонија

Македонија вчера беше под огромен облак кој го зафати речиси целиот Балкан и добар ден од Европа, што можеда се види и од сателитските снимки на НАСА.

Во земјава и денеска се очекуваат слични временски неприлики додека стабилизација се очекува во недела.

Од Управата за хидрометеоролошки работи најавија невреме и за денеска со северен ветер, како и температури од 20 до 31 Целзиусови степени.

Сателитските снимки од небото над Македонија може да ги видите на следниот линк.