Балкан

ФОТО: Вака треба: Кинез продава гумени чизми за „нула динала“

ФОТО: Вака треба: Кинез продава гумени чизми за „нула динала“

Додека деновиве за време на поплавите многумина зборуваат за незаконското поскапување на намирниците од страна на приватниците, еден Кинез во Сремска Митровица, делејќи гумени чизми бесплатно, покажа како треба да се однесува во кризни ситуации.

Србија и БиХ беа зафатени од големи поплави, а сега се справуваат со тешките последици од истите. Меѓу останатото меѓу најпотребните работи беа и гумените чизми. Браво за овој Кинез.