Свет

ФОТО: Вака Украина ќе го врати Крим!

ФОТО: Вака Украина ќе го врати Крим!

Мапа која го прикажува планот на украинската одмазда врз Русија кружи на Интернет.

Судејќи според мапата, ако Украинците го освојат Крим, Русија е следна.

Ширум Украина актуелнa е пропагандата на оваа мапа на која е прикажан план за напад на Крим, а кој го планираат заеднички сили на Украинците и НАТО флотата.

Идејата е по враќањето на Крим, да се спроведе вториот дел од операцијата, а тоа е напад на Русија.

Како што прикажува мапата, се планира напад на руската територија со освоениот Крим, во 2015 година, како и од Доњецк, Луганск и преостанатите делови на украинската територија кои се наоѓаат на границата со Русија.