Балкан

ФОТО: Вака изгледа патот од Суботица до Белград

ФОТО: Вака изгледа патот од Суботица до Белград

Снежно невреме со силни, речиси оркански, ветрови од синоќа зафатија делови од Србија.

На потегот меѓу Дунав и Тиса во Бачки и северен Банат, но и во останатите делови на Војводина, силен ветер нанесува снег од нивите на патиштата, создавајќи големи наноси.

Поради ваквата ситуација кај Зрњанини педесетина возила се завеани.