Македонија

ФОТО: Вардар се излеа кај Лисиче

ФОТО:  Вардар се излеа кај Лисиче

Поради испуштање на водата од браните „Козјак“ и „Матка“, од утрово е зголемено нивото на реката Вардар, а има излевање во делот кај Лисиче.

Од Центарот за управување со кризи информираат дека за неколку часа би требало да се стабилизира нивото на реката.

vardar1