Македонија

Фото/Видео: Донирајте за Македонија

Фото/Видео: Донирајте за Македонија

Македонците во Швајцарија отворија жиро сметка на која може да се донира за поплавените семејства во регионот, објавува Македонци.цх.

Во апелот се вели:

Донирај за помош од поплавите во Република Македонија!
Донирај за поплавените семејства!
Покажи хумоаност„
Македонската дијаспора се сплоти и реши да им помогне на настраданите!

Апелот е објавен на македонски, германски и англиски јазик.

1-de

1-EN

Извор: Makedonci.ch