Македонија

ФОТО+ВИДЕО: Груевски пречекан со овации и прегратки, Заев исвиркан од народот

ФОТО+ВИДЕО: Груевски пречекан со овации и прегратки, Заев исвиркан од народот

На големиот празник Илинден, лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Никола Груевски беше во Трново, а претседателот на СДСМ Зоран Заев на Мечкин Камен. Насобраните толпи народ покажаа како ги доживуваат овие двајца политичари.

Груевски беше пречекан со прегратки, ракувања, голем број поздрави. Граѓаните со него си го честитаа овој голем ден, разговараа и се поздравуваа покажувајќи големи емоции.

gruevski-trnovo-gragjani4-640x427 gruevski-trnovo-gragjani-640x427 gruevski-trnovo-gragjani1-640x427 gruevski-trnovo-gragjani2-640x427 gruevski-trnovo-gragjani3-640x427 gruevski-trnovo-gragjani6-640x427 gruevski-trnovo-gragjani7-640x427

Заев не беше поздравен од граѓаните, туку напротив тие го исвиркаа и му порачаа дека е предавник.

zaev-ilinden zaev-ilinden2-640x427 zaev-ilinden3-640x427