Магазин

ФОТО+ВИДЕО: Местото каде се спојуваат небото и земјата!

ФОТО+ВИДЕО: Местото каде се спојуваат небото и земјата!

Салар де Ујуни е најголемото солено езеро во светот, а воедно и местото каде се спојуваат небото и земјата.

Се наоѓа во близина на Андите и е покриено со неколку метри покривка од сол. Секоја година тенок слој вода ја залива и така Салар де Ујони се претвора во најголемо огледало на Земјата…

Ова е нешто што задолжително треба да се види, погледот фасцинира…

2 3 4 5 6 7