Магазин

ФОТО+ВИДЕО: Момче две години ја растело косата за да направи перики за дечињата болни од рак

ФОТО+ВИДЕО: Момче две години ја растело косата за да направи перики за дечињата болни од рак

Кога Томас Мур ја видел неговата мајка како гледа видео на Фејсбук од девојче кое ја загубило косата заради рак, добил идеја.

На речиси 8 години Томас сам одлучил да ја пуши косата за подоцна да им ја подари на децата кои ја изгубиле заради хемотерапиите.

01

На тоа се посветил цели 2 години. И за тоа време пораснал прилично голема и густа коса.

02

Детенце кое ја враќа вербата во идните генерации.

04-1

07-1