среда, 26 јули 2017  |  Вести денес: 0

ФОТО+ВИДЕО: Најдолгата пица на светот

Повеќе од 400 готвачи од цела Италија се собраа во Неапол за да ја направат 1.853 метри долгата пица за да го соборат светскиот рекорд.

pica-5

Поврзани вести

Велат дека Неапол е рај на земјата… Од потоците тече сладолед, а пицата е најдолга на светот.

pica-1

Повеќе од 400 готвачи од цела Италија се собраа во Неапол за да ја направат 1.853 метри долгата пица за да го соборат светскиот рекорд.

pica-2

За ова „чудовиште“ од пица им биле потребни 2.000 килограми брашно, 1.600 килограми домати, 2.000 килограми моцарела и 200 литри вода.

pica-4

Секако сите состојки што ги ставивме се со највисок квалитет, се фалат пица-мајсторите.

Најчитани вести