Магазин

ФОТО+ВИДЕО: Ова е најубавата плажа на светот!

ФОТО+ВИДЕО: Ова е најубавата плажа на светот!

Ова дефинитивно е најубавата плажа во светот, каде природата создала ѕвездено небо на самиот брег.

Овој природен феномен се слуува на остовото Vaadhoo Island на Малдивите на моменти се појавуваат искри од светлина кои на брегот изгледаат како да се огледало на ѕвездите.

Биолошката светлина или bioluminescence, во бранови е производ на морските микроби наречени фитопланктони. Разни видови на фитопланктони се познати како bioluminesce и нивните светла може да се видат во океаните низ целиот свет.

Уживајте во ова ретка убавинa.