Магазин

ФОТО+ВИДЕО: Во 2017-та ќе се појават првите летечки автомобили

ФОТО+ВИДЕО: Во 2017-та ќе се појават првите летечки автомобили

Словачката компанија Аеромобил разви футуристички дизајн на нови летечки коли. Извршниот директор на компанијата Јуриј Вацулик најави дека овие скапи играчки за првпат ќе се појават на пазарот во 2017-та година, објави Раша Тудеј.

aero_1

Интересно е тоа што, овие летечки автомобили ќе имаат авто-пилот кој би требало да ви помогне за да се движите низ сообраќајниот метеж.

aero_2

Автомобилот со две седишта и крилја ќе тргнува како автомобил, а потоа ќе може да полета слично како лесен спортски авион.

aero_3

Ова возило ќе биде произведено во ограничен број примероци. Тоа ќе може да лета околу 650 километри, а ќе користи вообичаено гориво.