Магазин

Фото: Во Алабама уловен алигатор од 4,5 метри

Фото: Во Алабама уловен алигатор од 4,5 метри

Група ловци од американската држава Алабама славеа за рекорден улов на 4,5 метри долг алигатор, кој е тежок повеќе од 450 кила.

Како што пренесува АП, џиновскиот предатор е извлечен од вода на југот од Алабама во саботата пред пладне во текот на сезоната на лов на алигатори.

Aligator-iz-Alabame,-foto-1

Стручни лица успеала да ја измерат неговата должина, но тежината ќе биде вистински предизвик.

Aligator-iz-Alabame,-foto-2

Во првиот обид вагата се скршила поради тежината на животното, па биолозите морале да употребат багер за да го подигнат.

Aligator-iz-Alabame,-foto-3

Овој алигатор е најголем кој е уловен некогаш во Алабама.

Него го уловиле Менди и Џон Стокс со помош на зетот Кевин Џенкинс и неговите две деца, Савана (16) и Паркер (14)

Aligator-iz-Alabame,-foto-4