Крими хроника

ФОТО: Во Тетово пронајдена стара граната

ФОТО: Во Тетово пронајдена стара граната

Четириесет и едногодишниот Н.И. од тетовската населба Дреновец, вчера пријавил дека ископувајќи со багер темели за нов објект во месноста „Циглана“, пронашол експлозивна направа (граната), калибар 100 милиметри.

Гранатата била постара и видливо корозирана, односно нефункционална.

По извршениот увид гранатата е фотодокументирана, подигната и транспортирана од Претставници на Дирекцијата за заштита и спасување.