Македонија

ФОТО: Вториот модерен воз пристигна во Македонија

ФОТО: Вториот модерен воз пристигна во Македонија

Вториот модерен воз од Кина пристигна во Македонија. Како што јавува „Курир“ денес околу 16.00 часот, гарнитурата била пренесена на железничката станица Товарна во скопската населба Автокоманда.

voz-4

Станува збор за дизел моторна гарнитура која првично ќе сообраќа на релација Скопје-Битола. Следните 4 пристигнуваат сукцесивно, по два.

voz-5

Најдоцна до месец април сите ќе бидат во Македонија.

voz-6

voz-7

voz-8