Свет

ФОТО: Замрзнаа рибите во езеро во Норвешка

ФОТО: Замрзнаа рибите во езеро во Норвешка

Во едно норвешко село е толку ладно што дури замрзнаа и рибите во езерото.

На  норвешкиот остров Ловунд  минатата недела температурите се спуштиле до -8 степени, што и не е многу страшно, но помогнати со студениот источен ветер се случил многу чуден феномен.

Јато харинги кои допливале преблизу до копното смрзнале на самото место.

Како што е познато водата замрзнува само во близина на површина и тоа овозможува подводниот свет да продолжи да опстојува.

Научниците велат дека во овој случај рибитнајверојатно бегале од јато корморани и несреќно завршил

 

 

е во плитките делови на морето.