Магазин

ФОТО: Затемнување на сонцето во Скопје

ФОТО: Затемнување на сонцето во Скопје

Поголемиот дел од светот денеска, на првиот пролетен ден, проследи како црниот Месечев диск накратко го прекри Сонцето, астрономски феномен што беше видлив и од Македонија.

sonce_2_mia

Затемнувањето во Скопје почна во 9 часот и 37 минути, максимумот го достигна во 10:45, а заврши во 11:56 минути.

sonce_1_mia

За време на максмумот се гледаа 43,5 проценти од дискот на Сонцето.

sonce_4_mia

ФОТО: МИА