Македонија

ФОТО: Жељко Јоксимовиќ го презеде кумството за Водици во Охрид

ФОТО: Жељко Јоксимовиќ го презеде кумството за Водици во Охрид

Со верски обичаи, денеска, во црквата Св. Никола – Геракомија во населбата Варош, беше извршено примопредавање на кумството за празникот Богојавление – Водици во Охрид.

Кумови за 2015 година се познтатиот балканска музички уметник Жељко Јоксимовиќ и бизнисменот Зоран Милески. Тие го презедоа кумството од старите кумови, градоначалникот на Охрид Никола Бакрачески и бизнисменот Сашо Симески.

vodici.gif-500

Извор: ohridnews.com