вторник, 25 октомври 2016  |  Вести денес: 0

ФОТО: Змиите и глувците нова грижа на жителите од поплавените подрачја

zmii

Последни вести

Жителите на поплавените општини покрај штетата од поплавените обработливи површини, од кои во прашање е доведено целокупното производство на житни и градинарски култури, сега имаат уште една грижа која им влева дополнителни грижи и страв.

zmii1

Бегајќи од своите поплавени дувла, змии и глувци барајќи засолниште ги наполнија куќите во прилепско кои се погодени од изливот на  локалните водоносни канали и Црна Река која деновиве на места е широка и до 6 километри.

ФОТО: 10bez10.mk

Најчитани вести