Македонија

Фотографии од поплавеното Новаци

Фотографии од поплавеното Новаци

Поплавите кои се последица од обилните врнежи на дожд изминативе неколку денови ширум земјава создадоа вистински пустош во Пелагонија и предизвикаа огромни штети врз земјоделските поседи.

Една од најтешко погодените области е општината Новаци, каде беше извршен пресек на патот кон РЕК Битола за да се пренасочи течението на реката Црна, која направи пустош во пелагонискиот крај.

Погледнете…

n

n1

n2

n3

n4