петок, 28 октомври 2016  |  Вести денес: 56

Фотографија на Настевски која ќе ви го одземе здивот

Screenshot_1

Последни вести

Природните убавини на Охрид уште еднаш се потврдени во глобални рамки, овојпат благодарение на трудот и талентот на младиот охридски фотограф Пеце Настевски, објавува МИА.

Неговата уметничка фотографија насловена „Камења на плажа“ снимена на Охридското Езеро во април минатата година е издвоена за најдобра меѓу најдобрите за 2014 година во категоријата „Пејсажи“ на специјализираната интернет страница www.pixoto.com/awards што објавува висококвалитетни уметнички фотографии.

Дваесет и шестодишниот Настевски за односната фотографија појасни дека е дел од неговата колекција фотографии снимани во услови на слаба светлина, во каква што тој најмногу преферира да работи.

– Пријатно сум изненаден и мошне задоволен што токму мојата фотографија направена од мој уметнички израз, градот Охрид виден од мој агол, успеа да се издвои и наметне како најдобра меѓу огромниот број поставени пејзажни фотографии на таа интернет-страница, изјави за МИА младиот Настевски.

Настевски за себе вели дека афинитети кон фотографијата како уметнички израз покажувал уште од најмлада возраст, но посериозно почнал да се занимава последните години откако успеал да набави поквалитетна опрема што му овозможила да го нагласи неговиот индивидуален печат во секоја негова креација и да оформи сопствен уметнички израз. Инспирацијата за уметничката фотографија ја црпи од рок-музиката, во која ги наоѓа мотивите за секое од неговите дела и креации.

Тој моментно покрај фотографирањето што е дел од неговото секојдневие, работи и на изработка на уметнички насловници за изданијата на охридските музички групи.

Најчитани вести