Магазин

ФОТО/ВИДЕО: Најголемата новогодишна елка во светот

ФОТО/ВИДЕО: Најголемата новогодишна елка во светот

Елката е електрична инсталација која е состваена од над  1.000 разнобојни сијалички распоредени до височина од 750 метри и ширина од 450 метри.

 

Стотици набљудувачи, меѓу кои голем број деца, гледале како еден свештеник со помош на таблет ја вклучува светлечката елка, поставена на брдото над средновековното гратче во северниот дел на Италија.