Свет

Франција – граѓаните на улица

Франција – граѓаните на улица

Франција е во тешка ситуација. Стопански раст веќе петта година – нема.Но затоа стапката на невработеност порасна на 11 отсто. Државниот долг изнесува 57 отсто од бруто домашниот производ, пренесоа медиумите.

Европската Унија не дозволува Франција понатаму да се задолжува. На крајот граѓаните излегоа на улица- се повеќе луѓе сметаат дека државата потполно затаила.