петок, 24 март 2017  |  Вести денес: 61

Франција: Уапсени пет лица кои сакале да заминат за Сирија

Според податоците од Франција има 1.700 џихадисти на фронтовите во Ирак и Сирија, по што следуваат Германија и Велика Британија со по 760, Белгија 460, Босна и Херцеговина 330 и Косово 232.

Франција: Уапсени пет лица кои се подготвувале да заминат за Сирија

Франција: Уапсени пет лица кои се подготвувале да заминат за Сирија

Последни вести

Француската полиција уапси пет лица во регионот на Лион, кои се подготвувале да заминат за Сирија, јавува дописникот на МИА од Париз.

Според телевизијата БФМТВ, тие се подготвувале да заминат во Сирија, преку Бугарија, за што веќе купиле и автобуски карти.

Операцијата на француската полиција беше спроведена од страна на антитерористичката поддирекција, судската полиција и специјалните сили за интервенција.

Според податоците од Франција има 1.700 џихадисти на фронтовите во Ирак и Сирија, по што следуваат Германија и Велика Британија со по 760, Белгија 460, Босна и Херцеговина 330 и Косово 232.

Најчитани вести