Македонија

Францускиот пратеник Дурон во посета на Собранието

Францускиот пратеник Дурон во посета на Собранието
Францускиот пратеник Дурон во посета на Собранието

Францускиот пратеник Филип Дурон, претседател на Групата за пријателство Франција – Македонија во француското Национално собрание денеска ќе го посети Собранието на Република Македонија.

Дурон ќе има средба со членовите на пратеничката група на Собранието за соработка со Парламентот на Франција.