ТОП,Македонија

Повеќе објекти на скопскиот плоштад во боите на француското знаме

Повеќе објекти на скопскиот плоштад во боите на француското знаме

Повеќе објекти на скопскиот плоштад во боите на француското знаме. Во спомен на загинатите во Париз и француската држава, зградата на ДРЖАВНИОТ АРХИВ, АРХЕОЛОШКИОТ МУЗЕЈ и УСТАВНИОТ СУД на Република Македонија свети во боите на француското знаме.

muzej-zname-2

И Македонија по примерот на голем број земји во светот. По серијата напади, во кои загинаа најмалку 150 лица, бројни згради и споменици во светот се осветлени во боите на француското знаме.

Врвот на зградата на Светскиот трговски центар во Њујорк денеска е осветлен во сино-бело-црвена боја, а ќе остане така и во следните денови, во чест на убиените во терористичките напади во Париз.

empire-zname-1

Емпајер Стејт билдинг синоќа беше осветлен во сина боја, по што ги угаси сите светла и потона во мрак. Градскиот совет во Сан Франциско, хотелот Омни во Далас и кулата во Торонто и статуата на Христос во Рио де Женеиро исто така е осветлена во боите на француското знаме.