Спорт

Френки и трофејот ќе пристигнат во Охрид на 8-ми август

Френки и трофејот ќе пристигнат во Охрид на 8-ми август
И Охрид ќе биде дел од турнејата на Френки и трофејот за евро-шампионот во кошарка

Сите љубители на кошарката, во Охрид на 8-ми август ќе имаат прилика да го видат трофејот кој ќе му припадне на победникот на Европското првенство кое ќе се одржи во Хрватска, Франција, Германија и Летонија (5-20 септември).

Заедно со трофејот ќе пристигне и маскотата Френки, а сите оние присутни во центарот на Охрид ќе имаат можност да се сликаат со истите.