Македонија

ФЗОМ ќе ја покрие операцијата на малата Јована од Охрид

ФЗОМ ќе ја покрие операцијата на малата Јована од Охрид
ФЗОМ ќе ја покрие операцијата на малата Јована од Охрид

Откако вчера беше објавена веста за десетгодишната Јована која боледува од малиген карцином на раката, директорот на ФЗОМ Сашо Стефаноски се огласи дека фондот ќе покрие леувањето а интервенцијата е на 22 септември во клиниката Есен во Германија.

Но сепак на семејството им е потребно помош за авио билети, сместување и болнички трошоци за еден родител во клиниката кои изнесуваат 400 евра дневно.

Јована Тасеска од Охрид има 10 години. Нејзиното среќно детство го нарушува подмолна  болест.

Таа има малиген израсток на раката, кој по неуспешнaта операција во Скопје повторно и  се појавува. За ова девојче да може да живее како сите деца   потребна е  итна операција во Германија. Но за да може да го оствари сонот исполнет со здравје и радост  потребни им се 10 000 евра, кои семејството за жал не може да ги обезбеди.

Да помогнеме да и овозможиме на малата Јована да се радува и смее, да чекори со возбуда, да прегрнува со насмевки бидејќи секое дете заслужува безгрижно детство.

Телефонски број за донации на Т-Мобиле-070143113

Телефонски број за донации на ОНЕ-075143403

Телефонски број за донации на ВИП -077143775