Македонија

ФЗОМ одобри 85.000 долари за лекување на З.М. во Турција

ФЗОМ одобри 85.000 долари за лекување на З.М. во Турција

Фондот за здравствено осигурување информира дека одобрило пари за целосно лекување во странство на осигуреното лице З.М.

„Решението за лекување е веќе подигнато од страна на родителите, а терминот за прием во реномирана странска болница е утре, во Република Турција во износ од 85.000 долари“, се наведува во соопштението на ФЗОМ.