сабота, 24 јуни 2017  |  Вести денес: 0

ФЗОМ со отворени денови за корисниците

Осигурениците на Фондот за здравствено осигурување на Македонија од утре, во сите 30 подрачни служби на Фондот, ќе можат дирeктно од одговорните лица да се информираат за своите права, да претстават некој проблем со добивање на право од здравствено осигурување или да дадат свои идеи и предлози, кои се однесуваат за унапредување на работата на Фондот.

106178668

Поврзани вести

Како што се наведува во соопштението на Фондот за здравствено осигурување на Македонија, отворените денови се дел од заложбите за информирани осигуреници, кои претставуваат вреден ресурс на повратни информации за активностите и новините кои Фондот ги воведува.

Средбите со осигурениците, информира ФЗОМ, се начин да се согледа перцепцијата на осигурениците за нашата работа, но и да добиеме предлози за надминување на„ тесните грла“ во работењето. Средбите ги доживуваме како можност  за насоки  за тоа на што да се обрне поголемо  внимание, што треба да се подобри во работењето или  да се поедностави како процедура.

Најчитани вести