недела, 23 јули 2017  |  Вести денес: 27

Гала концерт на „Синтезис“ во Алмати

Концертот е дел од проектот Денови на македонската култура во Казахстан, во организација на Амбасадата на РМ и КАЗ-МАК Асоцијацијата, а поддржан од македонското Министерството за култура.

sintezis

Поврзани вести

Со стоечки овации публиката во Алмати го поздрави настапот на македонската група „Синтезис“ и симфонискиот оркестар при државната казахтанска филхармонија „Жамбил“.

Концертот е дел од проектот Денови на македонската култура во Казахстан, во организација на Амбасадата на РМ и КАЗ-МАК Асоцијацијата, а поддржан од македонското Министерството за култура.

sintezis11

Погледнете дел од атмосферата тука

Најчитани вести