петок, 21 јули 2017  |  Вести денес: 1

Гаревски: Во Скопје не се можни магнитуди поголеми од 6-7 степени

Нема причина за паника од аспект на тоа дека сите овие земјотреси што се случуваа не се вбројуваат во силни земјотреси, така што не постои никаква шанса да бидат оштетени конструкциите на зградите од овие земјотреси, изјави за ТВ Нова Михаил Гаревски, директор на ИЗИИС.

g

Последни вести

Гаревски потенцираше и дека сите градби изградени по катастрофалниот земјотрес без проблем би го издржале потресот.

Најчитани вести