Балкан

„Газета.ру“: Ципрас оди во Русија да бара пари од Путин

„Газета.ру“: Ципрас оди во Русија да бара пари од Путин

Грчкиот премиер Алексис Ципрас пристигнува во Москва на 8 април, а веќе следниот ден Атина треба да им  отплати на доверителите 450 милиони евра, пишува „Газета.ру“.

Според набљудувачи Ципрас ќе го  моли рускиот претседател за финансиска помош. Да оддели за Грците една милијарда не е проблем за Русија и покрај рецесијата, коментираат од медиумот. Уште повеќе дека една таква помош ќе придонесе да се формира прорусиско лоби во ЕУ. Тоа е добро за Путин а не е лошо и за левичарот Ципрас, само Еворпа ќе има проблем, и секако недодефинираниот регион на Балканот .