Македонија

ГДОМ: Ако продолжат пресудите под притисок, граѓаните ќе влезат во судот и ќе побараат одговори

ГДОМ: Ако продолжат пресудите под притисок, граѓаните ќе влезат во судот и ќе побараат одговори

Судиите добиваат целосна поддршка да не носат одлуки под притисок, посочи на денешниот собир на ГДОМ, Александар Пандов, но и предупреди дека доколку трендот продолжи, граѓаните ќе го бараат одговорот на овие прашања уште погласно и помасовно.

Му даваме целосна поткрепа на македонското судство и на македонските судии, сега како претставници на ГДОМ ќе однесеме декларација со која што им даваме подршка на судиите и сакаме да им порачаме од тука дека овој пат ќе влеземе само неколку луѓе кои што ќе ја достават таа декларација, треба да им биде јасно дека во идно време, многу пати повеќе од овие луѓе сега што сме собрани ќе дојдеме и нема само неколку луѓе да влеземе во судот , туку сите луѓе ќе ги поканиме и да влеземе во судот. Бидејќи овој е наш македонски суд,  да ни објаснат зошто под притисок носат некој одлуки, зошто прават равенство на криминалци докажани и на луѓе кои што ништо во животот ама баш ништо немаат криминално направено, изјави Пандов.