Македонија

ГДОМ со масовен собир в четврток пред Собрание

ГДОМ со масовен собир в четврток пред Собрание

Граѓанското движење за одбрана на Македонија (ГДОМ) во четврток вечер ќе организира масовен собир за одбрана на државата.

Повикувајќи се на сопствени, неименувани извори, порталот „Курир’“ објавува дека собирот ќе се одржи пред Собранието на Република Македонија и на истиот граѓаните ќе побараат одржување на избори за излез од кризата во која се наоѓа земјата, прекин на хаосот, дивеењето по улиците и уништувањето на спомен обележјата.

Минатата недела ГДОМ организираше мирни собири во Скопје на кои присуствуваа огромен број на граѓани кои бараат предвремени избори за излез од кризата во која се наоѓа Македонија. Масовна поддршка, Граѓанското движење доби и вчера на собирите во Велес, Битола и Штип каде граѓаните јасно кажаа „Да“ за избори и „Не“ на сценаријата за продолжување на кризата и бескрајна агонија во Македонија.