Свет

Геј имам во САД

Геј имам во САД

Имамот Даји Абдулах од Вашингтон е првиот исламски проповедник кој јавно признал дека е хомосексуалец.

Иако муслиманските лидери и локални имами од Америка одбиваат да комуницираат со него, тој редовно се моли со група на американски муслимани кои истотака се хомосексуалци. Овој имам е специфичен по тоа што венчава геј и лезбијски муслимански двојки.