Македонија

Георгиевски: Го положивме најтешкиот политички испит во оваа криза

Георгиевски: Го положивме најтешкиот политички испит во оваа криза
Во политиката сите одат и и’ се додворуваат на силата, а умот некако бега од неа. Ние го положивме најтешкиот политички испит во оваа криза од која што полека излегуваме, тоа е испит на зрелост, во благодарам за тоа господине Груевски, рече во своето обраќање на трибината на ветераните на ВМРО-ДПМНЕ Љубиша Георгиевски.

-Ако некогаш не знаете што е исправно во политиката, прашајте што е најтешко. Ако сакате да сте исправни, правете го она што е најтешко и тогаш ќе бидете на правиот пат. И тоа е тоа значајно што треба да го научите. Мудроста за која што се заблагодарив на претседателот, политичката мудрост се состои во тоа да се одбере најтешкото, а што е најтешкото во политиката, да се стави татковината пред партијата, оти оваа партија не е правена ниту војувана за власт, оваа партија е правена и војувана за нашата татковина и така ќе остане. Господ е голем, рече Георгиевски.