Балкан

Гералниот секретар на НАТО утре во посета на Сараево

Гералниот секретар на НАТО утре во посета на Сараево

Андерс Фог Расмунсен, генералниот секретар на НАТО, утре ќе ја посети БиХ, каде со официјалните претставници на земјата ќе разговара за модалитетите на помош на Алијансата за поплавените подрачја.

Расмунсен п осетата ја остварува пред крајот на неговиот петгодишен мандат на чело на НАТО, а ова ќе биде негова втора посета на БиХ.

Функцијата на Расмунен како генерален секретар на НАТО вооктомври ќе ја преземе поранешниот норвешки премиер Јенс Столтенберг.