сабота, 19 август 2017  |  Вести денес: 21

Германија ќе реагира на кибер нападите со контранапади

Германија треба да биде способна да реагира на кибер нападите со контранапади, изјави шефот на германското внатрешно разузнавање Ханс-Георг Маасен.

напади

Поврзани вести

Сметаме дека не е потребно само да се одбраниме. Треба да сме способни и да напаѓаме, така што противникот нема да преземе нови напади, истакна Маасен.

Тој ја даде изјавата откако германскиот министер за внатрешни работи Томас де Мезиер побара воведување на построги мерки за безбедност, вклучувајќи и спречување на кибер напади.

Најчитани вести