Свет

Германија очекува половина милион бегалци во 2016

Германија очекува половина милион бегалци во 2016

Германската Влада очекува дека во Германија ќе пристигнат половина милион бегалци во текот на 2016. година.

Германскиот министер за внатрешни работи Томас де Мезијер му порача на директорот на Канцеларијата за миграции и бегалци и на Канцеларијата за труд, Франк Јирген Вајс оваа година да се подготви за прилив со толкав обем, се наведува во текстот на „Рајнише пост“.

Германското Министерство за внатрешни работи се уште не излезе со коментар на текстот.

Во Германија лани пристигнаа околу 1,1 милион мигранти и бегалци.