недела, 20 август 2017  |  Вести денес: 41

Германија предупредува на влијанието на Саудиска Арабија во Косово

101055836

Последни вести

Германската влада предупреди дека мисионерските групи од Саудиска Арабија шират ултраконзервативен вахабизам во Косово, и дека на Балканот е забележано влијание и на други заливски земји и на Турција.

Во одговорот на германската влада на прашање на пратеничка од опозициската „Левица“, а кој го пренесува „Велт“, се наведува дека забележан е „континуиран ангажман на арапски финансиери – поединци, невладини организации, како и државни и полудржавни институции во Исламската заедница во Косово“.

Најчитани вести